Terugblik
2023 – NVvIR Jaardiner – 14 maart
03/14/2023 | Koninklijke Industrieele Groote Club Amsterdam

Het NVvIR Jaardiner komt er weer aan.  Alle NVvIR leden zijn van harte uitgenodigd.

Het NVvIR Jaardiner vindt plaats op dinsdag 14 maart 2023, zoals altijd in de Industrieele Groote Club op de Dam 27 te Amsterdam. Ook deze keer twee korte lezingen én een driegangenmenu, opgeluisterd met een muzikaal intermezzo.

In de Industrieele Groote Club ben je vanaf 18.00u welkom voor de borrel. Om 19.00u gaan we aan tafel.

De ticketverkoop is gestart. Alle NVvIR leden hebben de uitnodiging voor het Jaardiner per mail ontvangen.

Sprekers
Eén van de lezingen wordt verzorgd door Leo van der Wees, raadsadviseur Recht & ICT bij de Raad voor de rechtspraak. Leo houdt zich bezig met het toegankelijk maken van gerechtelijke uitspraken, de elektronische apostille en de elektronische grosse, en algoritmes en kunstmatige intelligentie. Verder is Leo founding father van Recht.nl en de auteur van het bekende standaardwerkje Internet voor Juristen.

De tweede spreker is Cynthia Liem. Dr.ir. Cynthia Liem is universitair hoofddocent in de Multimedia Computing Group aan de TU Delft, gepromoveerd op het gebied van digitale muziektoegankelijkheid. Hiernaast studeerde ze klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Cynthia zet zich hiernaast al jaren in om (vragen rond) digitalisering toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ze was de eerste technische commentator op het risicoclassificatiemodel uit de Toeslagenaffaire en is ze sindsdien vaker gevraagd als expertcommentator op vraagstukken rond ongewenste effecten van risicomodellering. Voor haar lezing voor het Jaardiner combineert ze haar kennis over IT en muziek. Ze zal spreken over waarom kennis van muziek nuttig is in huidige discussies over verantwoorde inzet van datagedreven beslisvorming.

Meer informatie
Voor alle vragen over de avond kun je, ook nu al, terecht bij Olivia Balak (secretaris cie. NVvIR Jaardiner) via oliviabalak@gmail.com.

We zien je graag op ons Jaardiner!

Met vriendelijke groet,
NVvIR – Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht

Het NVvIR Jaardiner wordt mede mogelijk gemaakt door Vondst Advocaten en door Cordemeyer & Slager Advocaten.

Word lid voor € 45 per jaar

(studenten € 25)

Lid worden Meer informatie