Student-stage

  • Locatie: Den Haag
  • Opleidingsniveau: WO bachelor
  • Geplaatst op: 14 oktober 2021
  • Duur: 2 maanden
  • Uren: 37,5 uren
  • Stagevergoeding: 700 euro

Introductie

Voor ons kantoor in Den Haag zijn wij op zoek naar student-stagiaires. Bird & Bird is het gehele jaar op zoek naar talentvolle en enthousiaste studenten voor onze secties TIME (Telecom, Internet, Media & Energy) Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht en Intellectuele Eigendom. Een studentstage bij Bird & Bird is een uitgelezen kans om kennis te maken met de internationale advocatuur. Je leert de praktijk, onze aanpak en manier van werken kennen en maakt – zeker zo belangrijk – ook kennis met onze kantoorcultuur.

Functieomschrijving

Wij zoeken gedreven, talentvolle studenten die de ambitie hebben om te willen groeien, samen met ons. Studenten die teamspirit hebben en kunnen samenwerken met mensen uit verschillende culturen. Een belangstelling voor de sectoren waarop wij ons richten en de bereidheid je hierin verder te verdiepen is een absolute must.

Als student-stagiaire word je geplaatst op de kamer van een van onze juristen. Tijdens je stage ga je mee naar cliënten, de rechtbank, werk je mee aan dossiers, leer je adviezen opstellen en antwoorden te formuleren op juridische vragen. Zo krijg je goed beeld van de dagelijkse praktijk. Vanzelfsprekend ben je ook welkom bij jurisprudentie lunches, de interne cursussen (van de Bird Academy) en seminars voor cliënten die we regelmatig organiseren. De week wordt vrijdagmiddag afgesloten met een borrel in onze kantoorbar.

Ons aanbod
Je ontvangt een stagevergoeding van 700 euro bruto per maand en jouw reiskosten worden vergoed (als deze niet door de OV kaart worden gedekt). Aan het einde van de stage ontvang je tijdens het eindgesprek een stage-beoordeling, waarin we onze bevindingen aan je zullen terugkoppelen. De stage wordt afgesloten met een lunch met medewerkers van jouw sectie

Functie-eisen

Profiel student-stagiaire

● Je zit in het laatste of voorlaatste jaar van je studie Rechten en hebt bovengemiddelde studieresultaten voor de
relevante vakken;
● Naast je studie besteed je tijd aan nevenactiviteiten of (relevante) bijbanen;
● Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift, ook in de Engelse
taal;
● Als student-stagiaire ben je leergierig, enthousiast, gedreven en ambitieus;

Word lid voor € 45 per jaar

(studenten € 25)

Lid worden Meer informatie