Terugblik
NVvIR najaarsvergadering 2018
10/30/2018 | Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam

NVvIR najaarsvergadering 2018 – Human factor in Cyber Security

In deze Cyber oktober maand staat de NVvIR najaarsvergadering in het teken van het menselijke aspect in cyber, de human factor.

Deelname is gratis voor NVvIR leden. Wil je een introducee meenemen, stuur dan een bericht naar het secretariaat.

Meld je nu aan, plaatsen zijn beperkt!

Meer info vind je hier:
Digitalisering brengt risico’s met zich mee, zo wordt inmiddels onderkend. Het merendeel van de wetenschappelijke onderzoeken naar cybercrime en cybersecurity kent een sterk technologisch karakter. De focus ligt op het ontwikkelen van tools en technieken om ‘incidenten’ te detecteren of tegen te houden. Onderzoek naar de menselijke factor binnen cybercrime en cybersecurity is noodzakelijk om de stap te maken van het tegenhouden van incidenten naar het voorkomen ervan.

Is de human factor af te dwingen of te beïnvloeden door wetgeving en regulering? Welke factoren dragen bij aan “security” in cyber en wat is dat dan? Is wetgeving nuttig en nodig?

Jouw mening telt! De afsluitende paneldiscussie vraagt niet alleen opmerkingen en antwoorden, maar ook stellingen van jou. Meld je aan en laat weten welke vraag/stelling jij graag behandelt ziet door de experts.

Sprekers in het voorlopige programma zijn:
Dr.-Ing. Tobias Fiebig (Assistant Professor / Universitair Docent Department Engineering Systems and Services, TU Delft)
Hugo Leisink (Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nationaal Cyber Security Centrum)
Rathenau instituut en Deloitte zijn eveneens aanwezig. Definitieve programma volgt.

 

Programma:

14:00 start inhoudelijke programma

17:30 borrel

18:30 diner (in Volkshotel)

Locatie: Volkshotel; Je vindt Volkshotel in het oude Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost, dichtbij de Amstel, De Pijp en de markt op het Waterlooplein. Het Volkshotel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto of taxi.

Word lid voor € 45 per jaar

(studenten € 25)

Lid worden Meer informatie